ΙΩΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΜΠΑΛΙΩΤΗ: «ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΩ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ»

Our Rating

7

Είναι από τα νέα πρόσωπα που διαθέτουν μια ποιότητα στην τηλεόραση. Εκτός του ότι κάνει μια ενημερωτική εκπομπή, που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, διαθέτει και τη στόφα πρωταγωνίστριας. Με λίγα λόγια, η Ιωάννα Χατζημπαλιώτη, σε πείθει με τα δείγματα δουλειάς της.

1) Θα ήθελα να μου μιλήσεις λίγο για σένα και πως προέκυψε η ενασχόληση με την τηλεόραση.

Είμαι αισιόδοξη και μου αρέσει να συναντώ χαμογελαστούς ανθρώπους και να μοιραζόμαστε όμορφα όνειρα. Η καταγωγή μου είναι από τη Θεσσαλονίκη αλλά μεγάλωσα στη Λήμνο και όπως καταλαβαίνεις η θάλασσα είναι η αδυναμία μου! Μετά το νησί μου έζησα 4 χρόνια στην Κομοτηνή, ώστε να ολοκληρώσω τις σπουδές μου στη σχολή Ελληνική Φιλολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Όνειρο μου ήταν να ασχοληθώ με την υποκριτική , αλλά  ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί (γέλια), ποτέ δεν είναι αργά. Παράλληλα με γοήτευε πάντα η τηλεόραση και η δουλειά του δημοσιογράφου. Έτσι συνέχισα τις σπουδές μου στη δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη. Επειδή είμαι ανήσυχο πλάσμα, θέλησα αμέσως να κάνω «πρακτική» και να δω σε ρεαλιστικό περιβάλλον τη δουλειά. Μίλησα, λοιπόν, με την Πολυξένη Καραμίχα, (σ.σ Αρχισυντάκτρια της εκπομπής «Όλα Καλά») και μου έδωσε την ευκαιρία να ξεκινήσω κάνοντας πρακτική ως δημοσιογράφος. Έπειτα από 7 μήνες μου έγινε η πρόταση να παρουσιάζω στο Μακεδονία tv την εκπομπή “Ομορφιά στην Υγεία”!

2) Τι είναι αυτό που σου αρέσει σήμερα από την τηλεόραση και τι θα άλλαζες άμεσα;

Ν’ αλλάξω; Καλή ερώτηση! Αν λοιπόν είχα ένα μαγικό ραβδί θα ήθελα να δίνονται περισσότερες ευκαιρίες σε πιο νέο κόσμο και να δω φρέσκα πρόσωπα στην τηλεόραση που θα έχουν νέες ιδέες και προτάσεις!  Είμαι πολύ μικρή για να κρίνω όλους όσους δουλεύουν σκληρά και δημιουργούν προγράμματα κάτω απ’ ομολογουμένως δύσκολες συνθήκες. Πάντως, μου αρέσει που τα τελευταία χρόνια βλέπω αρκετές ελληνικές παραγωγές τόσο στην ψυχαγωγία όσο και στην ενημέρωση. Εμένα μου αρέσει να παρακολουθώ ενημερωτικά προγράμματα, με θέματα που αφορούν κυρίως την ομορφιά και την υγεία. (γέλια) Για να παινέψουμε και το σπίτι μας!

3) Έξι χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση! Είσαι αισιόδοξη ότι θα την ξεπεράσουμε ή πιστεύεις ότι με τα λάθη του παρελθόντος και του σήμερα φυσικά είμαστε ”καταδικασμένοι”; 

Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια διέπεται από έντονη οικονομική κρίση. Έγιναν πολλά λάθη στις οικονομικές πολιτικές και κατά την γνώμη μου θα συνεχίσουν να γίνονται. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι ως νέος άνθρωπος, ευελπιστώ, ότι θα υπάρξει ανάκαμψη, εφόσον, όμως, νομοθετηθούν αλλά κι εφαρμοστούν κάποιες μεταρρυθμίσεις! Οι περισσότεροι πιστεύω ότι μάθαμε, από τα λάθη του, παρελθόντος και μπορούμε πλέον να προχωρήσουμε στη διαμόρφωση άλλων νοοτροπιών, που θα μας οδηγήσουν, στη δημιουργία και συγκρότηση μιας καλύτερης, σύγχρονης και ευημερούσας κοινωνίας.

4) Όταν έχεις ελεύθερο χρόνο τι σου αρέσει να κάνεις;

Όπως στους περισσότερους έτσι και σε μένα, αφότου ξεκίνησα να εργάζομαι, ο ελεύθερος χρόνος μου μειώθηκε σημαντικά. Όταν έχω ελεύθερο χρόνο, λατρεύω να πηγαίνω κινηματογράφο, να μαγειρεύω νέες συνταγές αλλά και να περνάω καλά με τους φίλους μου.