HENNESSY 250 COLLECTORS BLEND

Our Rating

8

Ένα μοναδικό μείγμα που γιορτάζει δυόμισι αιώνες από τα πιο αναγνωρισμένα κονιάκ στον κόσμο.

Το κονιάκ Hennessy είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα premium ποτά στον κόσμο σήμερα. Το label έχει μακρά παράδοση και αποτελεί μέρος της LVMH, η γαλλική πολυεθνική που είναι και ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κόσμο των ειδών πολυτελείας, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων Moet Chandon-και Louis Vuitton. Πιο επίκαιρο δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την πλούσια ιστορία 250 ετών. Για την περίσταση, η μάρκα έχει κυκλοφορήσει μια ειδική έκδοση που ονομάζεται Hennessy 250 Collectors Blend.

Αυτή η εικονική Γαλλική μάρκα ιδρύθηκε από τον Richard Hennessy το 1765, στα εδάφη που έλαβε από τα χέρια του βασιλιά Λουδοβίκου XV ως ανταμοιβή για τις υπηρεσίες που παρασχέθηκαν προς το γαλλικό στέμμα. Ο Richard αρχικά ανεπτυξε τη δραστηριότητα της παραγωγής αλκοολούχων ποτών που πωλούνταν στην πατρίδα του την Ιρλανδία. Αργότερα ο γιος του, Τζέιμς, μεγάλωσε το brand σε συνεργασία με τον διάσημο οινοποιό Jean Fillioux. Και οι δύο οικογένειες έχουν διατηρήσει την παράδοση ως δημιουργοί και παραγωγοί της καλύτερων ποτών για οκτώ γενιές, και σήμερα οι απόγονοί τους παραμένουν στην πρώτη γραμμή της εταιρείας. Ως επιχείρηση, η Hennessy ανέκαθεν επιδίωκε την επέκταση και την καινοτομία. Ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες στον κόσμο για να εμπορευματοποιήσει ένα τοπικό εμφιαλωμένο προϊόν. Σήμερα, η εταιρεία διαθέτει τις πιο προηγμένες τεχνικές παραγωγής και συσκευασίας, οι οποίες τους επιτρέπουν να προστατεύουν τη βιωσιμότητα των πηγών των πρώτων υλών, που βρίσκονται στην περιοχή του Cognac στη Γαλλία.

Henessy-250-03

Αυτό το καινοτόμο πνεύμα και η διεθνή επέκταση οδήγησε την εταιρεία να στείλει την πρώτη αποστολή της στις Ηνωμένες Πολιτείες ήδη από το 1792. Έφθασε στη Ρωσία το 1818 ως δώρο γενεθλίων για τον Τσάρο Αλέξανδρο Α ‘, που ανατέθηκε από την αυτοκράτειρα Maria Feodorovna. Το 1859, ο προορισμός ήταν η Κίνα, όπου θα γίνει γρήγορα μια παράδοση μεταξύ των πλούσιων οικογενειών. Η έκδοση Hennessy 250 Collectors Blend επινοήθηκε από τον Master Blender Yann Fillioux, η έβδομη γενιά της οικογένειας στην παραγωγή κονιάκ. Ο Fillioux επέλεξε ανάμεσα σε περισσότερα από εκατό μίγματα του κονιάκ μεταξύ 15 και 35 χρόνων που ωριμάζει σε χειροποίητα γαλλικά δρύινα βαρέλια για να επιτευχθεί ο σωστός συνδυασμός που αναδύει δύναμη, ζωντάνια και κομψότητα στον ουρανίσκο. Το αποτέλεσμα είναι ένα μαλακό κονιάκ με ένα πολύ έντονο χρώμα κεχριμπαριού, ελαφρώς πικάντικο άρωμα και γεύση με νότες πορτοκαλιού, μέντας, γαρύφαλλου και κάποια ίχνη σοκολάτας και σαφράν. Στον ουρανίσκο, προσφέρει ένα φιλικό τελείωμα με μια ώριμη γεύση και μια σαφή παρουσία της δρυός.

Κάθε μία από τις φιάλες θα πρέπει να είναι αριθμημένες και για τους πελάτες που θέλουν να τις προσαρμόσουν, η ιστοσελίδα του brand Hennessy προσφέρει μια συμπληρωματική υπηρεσία για να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη χάραξη των γυάλινων φιαλών. Το κουτί με ένα μεταλλικό κάλυμμα χάλκινου χρώματος δείχνει ένα εντυπωσιακό σχεδιασμό που συμβολίζει το διεθνή αντίκτυπο της μάρκας στα 250 χρόνια της ιστορίας της. Το Hennessy 250 Collectors Blend είναι η απόλυτη δημιουργία ενός σημαντικού εκπροσώπου της βιομηχανίας οινοπνευματωδών ποτών, η οποία καλεί όλους να γιορτάσουν τη μακρά ιστορία της με ένα πρώτης τάξεως προϊόν.