Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ MALIN+GOETZ ΜΕ ΤΟΝ JONATHAN TUCKEY ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΝΣΑΡΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Our Rating

7

Το Λονδίνο εδώ και πολύ καιρό καλούσε τους Mathew Malin και Andrew Goetz και τώρα η εκλεπτυσμένη φαρμακευτική μάρκα Malin+Goetz αποκρίθηκε ανοίγοντας 2 καταστήματα, το ένα στο Islington και το άλλο στο Covent Garden’s Seven Dials.

“Πάντα είχαμε την αγγλική παρουσία”, αναφέρει ο Malin, αναπολώντας πως, όταν ξεκίνησαν πριν από 12 χρόνια, απέκτησαν το δικό τους κατάστημα και τη δικιά τους αμερικάνικη σελίδα.

Έξι χρόνια αργότερα το Space NK προόδευσε και η τοποθεσία στο Islington έγινε το πιο πετυχημένο σημείο πώλησης στα βρετανικά νησιά. Ανοίγοντας το κατάστημα τους φτιαγμένο από λάσπη και τούβλα ήταν μία φυσική μετάβαση για τους Malin+Goetz.

maligoetz-upperst02

“Aν το σκεφτείς πιο καλά, το Islington είναι πιο οικείο στις ρίζες μας” αναφέρει ο Malin. “ Οι πελάτες μας τείνουν να είναι νέοι, ευκατάστατοι και φυσικά πολύ μπροστά στη μόδα και έτσι δημιουργούν το προφίλ της Upper Street υπέροχα” συνεχίζει.

Πιστοί στο δοκιμασμένο στυλ τους (τα καταστήματα στο Λονδίνο είναι το 7ο και 8ο αυτόνομα καταστήματα), η μάρκα που φημίζεται για την προστασία του προσώπου, δημιούργησε 2 χώρους οι οποίοι αντικατοπτρίζουν την τοποθεσία τους και την ιστορική κληρονομιά τους.

Πίσω από το ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό σχέδιο βρίσκεται ο Jonathan Tuckey  και η ιδιαίτερη εταιρία του.

Γνωστή για τις ευαίσθητες παρεμβάσεις του η ομάδα του Jonathan Tuckey  πήρε ένα κτίριο Βικτωριανής κατασκευής στην καρδιά του Islington και του έδωσαν μία μοντέρνα πινελιά με ζεστασιά και υφή. Ένα κυρτό γυαλί εποχής και μια Ιρλανδική πρόσοψη σε απόχρωση του πράσινου κυριαρχούν στο μπροστινό μέρος του καταστήματος και το διατηρούν σε αρμονία με τα γειτονικά κτίρια ενώ μέσα υπάρχει μία ξύλινη ραφιέρα σε όλο το μήκος των τείχων διαχωρίζοντας έξυπνα την είσοδο.

maligoetz-monmouth02

“Το Islington δίνει μία παραδοσιακή όψη” αναφέρει ο Goetz ενώ περιγράφει την είσοδο και τον χαρακτήρα του κτιρίου “ και μετά μπαίνεις μέσα και έχεις μια μοντέρνα εμπειρία”.

Η Monmouth street ήταν λίγο “τυχαία” αναφέρει ο Goetz και όταν το δίδυμο το είδε ήξεραν ότι έπρεπε να το πάρουν.

Λιγότερο παραδοσιακό από το Ιslington, η περιοχή του Seven Dials έχει μία ιαπωνική αγνότητα πάνω της. Οι καθαρές γραμμές στο ταβάνι, ο μπρούτζινος εξοπλισμός, τα χάρτινα ράφια και το ξύλινο προσκήνιο κυριαρχούν.

Η είσοδος έχει τόνους του μαύρου, βελούδινους τοίχους οι οποίοι σε οδηγούν στο φως του καταστήματος και σε κάνουν να νιώθεις σαν να βρίσκεσαι πάνω σε σκηνή, με το λαμπερό κατάστημα -που φωτίστηκε από τη Βασιλική Μαλακάση- να εκτυλίσσεται πίσω σου.

Τα εγκαίνια των καταστημάτων σηματοδότησε και το άνοιγμα του site των Μalin+Goetz και έτσι τα προϊόντα έγιναν προσβάσιμα σε όλη τη χώρα. Οι Malin+Goetz είναι έτοιμοι να κατακτήσουν και τη Βρετανία και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’αυτό.