Η RENAULT ΤΙΜΑ ΤΟΝ LE CORBUSIER!

Ο Le Corbusier, το κανονικό του όνομα είναι Charles Εdouard Jeanneret-Gris, συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους σχεδιαστές και αρχιτέκτονες του 20ου αιώνα.

Χαρακτηριστικό των δημιουργιών του –η καριέρα του κράτησε 50 χρόνια με κατασκευές στην κεντρική Ευρώπη, την Ινδία, τη Ρωσία και μια στις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα ήταν και πολεοδόμος, ζωγράφος, γλύπτης, συγγραφέας και σχεδιαστής επίπλων- η μεταμοντέρνα προσέγγιση και η προσπάθεια για την εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών διαβίωσης για τους κατοίκους των πυκνοκατοικημένων πόλεων.

Η Renault λοιπόν για να τον τιμήσει παρουσίασε ένα πρωτότυπο, για το οποίο η σχεδιαστική ομάδα δούλεψε σχεδόν επί δύο χρόνια προκειμένου να δημιουργήσει κάτι αντάξιο του Γάλλο-Ελβετού δημιουργού. Ειδικά από τη στιγμή που θα είχε και το όνομά του.

Πρόκειται για ένα μεγάλο διθέσιο κουπέ με πόρτες που ανοίγουν σαν ψαλίδι, ενώ η γαλλική εταιρία έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή πως πέρα από το να τιμήσει το διάσημο αρχιτέκτονα σκοπός του είναι να προβάλλει τη γαλλική φινέτσα και σε καμία περίπτωση δεν θα περάσει στην παραγωγή.

Πηγή: iefimerida.gr