Η ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ LEXUS LC 500H

Η Lexus κυκλοφόρησε φωτογραφίες του υβριδικού LC 500h στο διαδίκτυο, το οποίο θα κάνει ντεμπούτο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το Μάρτιο.

Η premium φίρμα της Toyota παρουσίασε το V8 LC 500 τον περασμένο μήνα στο Detroit Auto Show και τώρα η εταιρεία προσθέτει μια υβριδική έκδοση. Εξωτερικά είναι σχεδόν ίδιο με το LC 500, αλλά διαθέτει ένα νέο μπλε χρώμα και φαίνεται να έχει κάποια γράμματα στις πλευρές του. Είναι δύσκολο να δούμε τι λένε, αλλά πιθανότατα θα περιέχουν τη λέξη «hybrid».

Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιήσει το νέο υβριδικό κινητήρα της Ιαπωνικής εταιρίας, που ονομάζεται «Lexus Multi Stage Hybrid System», ο οποίος έχει ως στόχο να παρέχει βελτιωμένη οδηγική απόλαυση, μεγαλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Παρόλο που η Lexus δεν λέει ακριβώς τον υβριδικό κινητήρα του LC 500h, πληροφορίες λένε ότι συνδυάζει έναν 3.5-λίτρων V6 με έναν ηλεκτροκινητήρα. Ο πρώτος αποδίδει 308 ίππους, ενώ ο δεύτερος 217 ίππους. Συνδυαστικά το Multi Stage Hybrid System θα αποδίδει 470 ίππους.

Πηγή: automotors.gr