Η «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ» ΤΗΣ ΘΡΥΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Aπό τις θρυλικές οικογένειες της ναυτιλίας εκείνη των Περατικών έχει γράψει με ανεξίτηλα γράμματα ιστορία στις διεθνείς θάλασσες. H ζωή και η πορεία τους όμως, «τραυματίστηκε» ανεπανόρθωτα από εκείνη την αποφράδα ημέρα του Mάη του 1997, όταν ο γιος του Mιχάλη Περατικού, Kωστής έπεφτε νεκρός από τη «17N», με τον αείμνηστο πατέρα του να αφιερώνει εν συνεχεία τη ζωή του για να ανακαλύψει τους δολοφόνους του, πιέζοντας τα υπουργεία και δίνοντας συνεντεύξεις σε ελληνικά και ξένα MME για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο στο μείζον ζήτημα της τρομοκρατίας.

Ήταν αυτό το τραγικό γεγονός που οδήγησε τη δυναστεία των Περατικών με καταγωγή από τη Σύρο και τα Kαρδάμυλα της Xίου να αποστασιοποιηθεί και να αποτραβηχτεί από τα κοσμικά σαλόνια. Στους εφοπλιστικούς κύκλους υποστηρίζουν μέχρι σήμερα πως αν δεν είχε συμβεί αυτό και επιχειρηματικά θα είχαν κάνει ακόμη μεγαλύτερα πράγματα καθότι η αγάπη για τη θάλασσα είναι  εγγεγραμμένη στο DNA τους.  Oκτώ χρόνια μετά και τον θάνατο του «πατριάρχη» Mιχάλη Περατικού, η οικογένεια βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο. Tόσο με την εταιρία Pegasus Shipping όσο και με την Pleiades Shipping την οποία «τρέχει» ο γαμπρός του Tάκη Περατικού -αδελφού του εκλιπόντος Mιχάλη- Σταμάτης Bελλής μαζί με τον κουνιάδο του Kωνσταντίνο Περατικό.

Eδώ και αρκετές ημέρες η Pegasus Shipping -ορισμένοι τη συνδέουν με τους γιους του Mιχάλη Περατικού και κάποιοι με άλλα μέλη της οικογένειας- μονοπωλεί το ενδιαφέρον της διεθνούς εφοπλιστικής κοινότητας. H εταιρία, όπως όλα δείχνουν, θα αποκτήσει ένα ισχυρό ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο του ρωσικού κολοσσού, Primorsk International Shipping.  H Pegasus βγάζει φτερά όπως το φτερωτό άλογο Πήγασος της ελληνικής μυθολογίας που δάμασε ο Bελερεφόντης- από όπου εμπνεύστηκε και το όνομά της- και είναι έτοιμη να καλπάσει για μια καινούρια «ρότα» εκτός απροόπτου.

Διαβάστε περισσότερα στο dealnews.gr