Η DAIMLER ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΠΟ ΤΗ VOLVO;

Σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό, η Daimler είναι «ανοιχτή» στο να δώσει στη Volvo κινητήρες και ακόμη και να αγοράσει ένα μικρό μερίδιο της Σουηδικής φίρμας, ως αποτέλεσμα της πρόσφατης εξαγοράς μέρους των μετοχών του Γερμανικού Ομίλου από τον Ιδιοκτήτη της Geely, Li Shufu.

Προ λίγων μηνών, ο κ. Shufu, θυμίζουμε ότι εξαγόρασε το 9,69% των μετοχών της Daimler, σε μια κίνηση που στοχεύει στη γενικότερη στενή συνεργασία μεταξύ των δύο ομίλων (Daimler και Geely Group).

Η κίνηση αυτή του Shufu φαίνεται ότι θα έχει αρκετές προεκτάσεις και μια από αυτές αναμένεται να είναι και η εξαγορά μέρους των μετοχών της Volvo (ανήκει στη Geely) από τη Daimler (Mercedes, smart κ.ο.κ.), σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα από εξωτερικό. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Daimler θα εφοδιάσει και με κινητήρες τη Σουηδική μάρκα.

Ερωτώμενος για το θέμα εκπρόσωπος της Volvo αρνήθηκε κάθε σχόλιο, ενώ αντίστοιχος της Daimler δήλωσε: «Πρόκειται απλώς για φημολογία στην οποία δεν θα απαντήσουμε». Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια άλλη αντίδραση.

Πηγή: newsauto.gr