Η «Βιβλος» της Ισπανικης Κουζινας, τωρα στο Smart Phone σας!

Τρεις γενιές Ισπανών συμπεριλαμβανομένων chef όπως ο Ferran Adrià, έχουν μάθει να μαγειρεύουν χάρη στο βιβλίο «1080 Recetas de Cocina» (1080 Συνταγές μαγειρικής) της Simone Ortega. Έχει μεταφραστεί σε επτά γλώσσες, έχει πουλήσει 3,5 εκατομμύρια αντίτυπα. Από το 1972 παραμένει bestseller. Σήμερα όμως, μπορεί κάποιος να το κατεβάσει ως εφαρμογή για iOS ή Android με την ονομασία 1080 συνταγές.

Η εφαρμογή 1080 Συνταγές παρουσιάστηκε στη Μαδρίτη τον περασμένο Μάιο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συμμετείχαν διάσημοι chef, όπως οι Sacha Hormaechea του εστιατορίου Sacha και Iñaki Camba του εστιατορίου Arce, μεταξύ άλλων. Όλοι ήθελαν να θυμηθούνε τους πολλούς τρόπους, που η  Simone Ortega είχε συμβάλει στο επάγγελμα τους.

1080-Recipes-02

Ωστόσο, η κόρη της SimoneOrtega, Inés Ortega, παραδέχεται ότι εξακολουθεί να εμμένει στο τυπωμένο βιβλίο που έκανε η μητέρα της. Χρησιμοποιεί την εφαρμογή κατά τη διάρκεια των ταξιδιών της: «Το βρίσκω πολύ βολικό. Οι δύο μορφές μπορούν να συνδυαστούν πολύ καλά. Μπορείτε να έχετε το βιβλίο στο σπίτι και να χρησιμοποιήσετε το app όταν είστε μακριά».