ΓΙΑΤΙ Η «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΡΕΚΟΡ» ΤΟΥ LEBRON JAMES ΜΕ ΤΗΝ NIKE ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ!

Ο «βασιλιάς» του ΝΒΑ και ένας από τους διασημότερους αθλητές σε όλο τον κόσμο, LeBron James είναι πλέον και ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής όλων των εποχών, καθώς υπέγραψε ισόβιο «χρυσό» συμβόλαιο με την γνωστή πολυεθνική εταιρία αθλητικών ειδών, Nike.

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος, Ντάρεν Ρόβελ, αναφέρει πως το συμβόλαιο είναι το μεγαλύτερο σε διάρκεια στην 44χρονη ιστορία της εταιρείας. Παράλληλα, είναι η πρώτη φορά που η Nike παραδέχεται -ανοιχτά- μία τόσο σημαντική συμφωνία.

Η μεγαλύτερη εταιρεία αθλητικών ειδών στον κόσμο υπέγραψε με τον τέσσερις φορές MVP του NBA ένα πρωτοφανές συμβόλαιο ζωής, τη Δευτέρα. Οι όροι της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκαν, αλλά ο αθλητικός Manager David Falk, ο οποίος εκπροσώπησε τον θρύλο του NBA, Μάικλ Τζόρνταν για το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, εκτιμά την αξία του συμβολαίου σε 400 έως 500 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο των Ηνωμένων Πολιτειών «ESPN», ο James υπέγραψε το μεγαλύτερο συμβόλαιο που έχει υπογραφεί ποτέ από αθλητική εταιρία και το οποίο θα έχει διάρκεια το υπόλοιπο της ζωής του!

Η συνεργασία των δύο πλευρών ξεκίνησε το 2003, όταν ο LeBron James υπέγραψε το πρώτο συμβόλαιο με την εταιρεία. «Έχουμε χτίσει έναν ισχυρό επιχειρηματικό δεσμό και θέλουμε να τον συνεχίσουμε και μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του», ανακοίνωσε η Nike.

Τα υποδήματα, τα οποία φέρουν την υπογραφή του σούπερσταρ καλαθοσφαιριστή, είναι τα νούμερο ένα προϊόντα της Nike, σε επίπεδο πωλήσεων.

Πηγή: newmoney.gr