ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΑΚΑΚΗΣ: «ΕΔΩΣΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ & ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 40FORTY»

Our Rating

10

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης ανήκει στην κατηγορία των πιο δραστήριων και πετυχημένων ανδρών της γενιάς του. Αυτοδημιούργητος, με πολύ πείσμα και πολύ δουλειά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στα δικαστικά έδρανα φέροντας εις πέρας σπουδαίες υποθέσεις.

Εδώ και ένα χρόνο περίπου στην καρδιά του  γνωστού δικηγόρου έχει μπει μια νέα αγάπη, ένας μεγάλος έρωτας, το «40Forty». Το εστιατόριο που έχει δημιουργήσει με μια μεγάλη και έμπειρη ομάδα στο χώρο της εστίασης και προσφέρει υψηλά standards γευσιγνωσίας και αισθητικής.  Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τα γευστικότατα πιάτα και  να επισκεφτείτε το «40Forty»; Ο Γιάννης Μαρακάκης, στη συνέντευξη που ακολουθεί , σας λύνει όλες τις απορίες …

Έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία η ονομασία «40Forty» του εστιατορίου;

Το εστιατόριο πήρε το όνομα του από τα 40 χρόνια μου. Συγχρονίστηκε η εκκίνηση της επιχείρησης με τα γενέθλια μου τον περασμένο Μάιο. Ολόκληρος ο χώρος κατακλύζεται από πολλά στοιχεία δικά μου, αλλά και της ομάδας μου.

Καταφέρνετε να περνάτε χρόνο στο εστιατόριο ή σας είναι δύσκολο λόγω των επανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων σας;

Φυσικά, όταν ξεφεύγω από τις υποχρεώσεις μου. Προσπαθώ να συνδυάζω τις αθλητικές δραστηριότητες μου με την παραλία. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες βρίσκομαι περισσότερο στο «40Forty».

Στην Ελλάδα του σήμερα ήταν δύσκολο να προχωρήσετε σε μία τέτοια επιχειρηματική επένδυση;

Με τις σημερινές συνθήκες της χώρας μας οποιαδήποτε επιχειρηματική απόφαση είναι ρίσκο. Παρόλα αυτά, η πραγματικότητα είναι πως ο έρωτας μου για αυτό το μέρος τερματίζει τις υπόλοιπες ανησυχίες μου. Δεν με ενδιέφερε να βγάλω κέρδος από αυτό το τόλμημα – φυσικά δεν επιθυμούσα να ζημιωθούμε, αλλά ο βασικός λόγος που το έκανα ήταν η αγάπη. Ότι κάνεις με αγάπη και ποιότητα, αναπόφευκτα πετυχαίνει – έχοντας πάντα την απαραίτητη προσοχή. Για να δημιουργήσεις κάτι επιτυχημένο, χρειάζεσαι διάθεση, ψυχή και καλή ομάδα. Αυτή δεν είναι η κύρια δουλειά μου, είχα την ιδέα, έδωσα την ψυχή και την αγάπη, αλλά και προσπάθησα να μαζέψω γύρω μου ανθρώπους που θα μοιράζονταν με εμένα όλα αυτά τα συναισθήματα. Ακόμα και ο σεφ μας, όταν πετυχαίνει ένα φανταστικό πιάτο, μου αναφέρει ότι το έκανε με πολλή αγάπη.

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να ασχοληθείτε με τον χώρο της εστίασης και να δημιουργήσετε το εστιατόριο «40Forty», παρόλο το δύσκολο πρόγραμμα που έχετε ως δικηγόρος;

Το αντικείμενο μου, εκ των πραγμάτων, δεν μου αφήνει χρόνο, ώστε να έχω άλλες παράπλευρες επαγγελματικές ασχολίες. Ωστόσο, έχω μεγαλώσει στην συγκεκριμένη περιοχή και παραλία, πράγμα που με καθιστά ερωτευμένο με το μέρος, την Βουλιαγμένη.  Κάποια στιγμή μου δόθηκε η ευκαιρία να εμπλακώ με την εστίαση, ορμώμενος από την αγάπη του κόσμου για αναβάθμιση και ανάπτυξη αυτού του κομματιού της παραλίας. Επίσης, με την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του Αστέρα, δημιουργήσαμε κάτι όμορφο και συνάμα ποιοτικό, καθώς και έναν νέο λόγο για να επισκέπτεται ο κόσμος την Βουλιαγμένη.

40forty201710

Σε ποιο κοινό απευθύνεστε;

Σε όλους, προς κάθε κατεύθυνση.

Τι ρόλο παίζει για εσάς το καλό σέρβις; 

Είναι ένα από τα πιο βασικά κομμάτια του «40Forty». Επειδή απευθυνόμαστε σε μία πολύ κόσμο, έχουμε δώσει μεγάλη προσοχή στο κομμάτι της ομάδας που φροντίζει για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών. Σε κάθε περίπτωση, ο πελάτης θέλει ιδιαίτερη προσοχή και ειδική μεταχείριση.

Τι γεύσεις θα έχει την δυνατότητα να δοκιμάσει κάποιος ερχόμενος στο εστιατόριο σας;

Οι γεύσεις κυμαίνονται μεταξύ της ελληνικής και ιταλικής κουζίνας. Φυσικά παρέχουμε και υπέροχες γεύσεις διεθνής μεσογειακής κουζίνας. Επιπλέον, το προσωπικό μας έχει δοκιμαστεί σε μεγάλες κουζίνες του εξωτερικού. Ας μην ξεχνάμε, ότι η παραλία αυτή έχει έναν φοβερό προσανατολισμό, με τα τρία βασικά στοιχεία που διακρίνουν όλη την Ελλάδα. Ουρανό, θάλασσα και αμμουδιές. Με άλλα λόγια, την συγκεκριμένη τοποθεσία την επισκέπτεται κάποιος, χωρίς απαραίτητα να αποζητάει κάτι να φάει ή να πιει. Επιθυμούσαμε, λοιπόν, να ξεφύγουμε από τους τρεις βασικούς παράγοντες που αποτελούν και την  «παρακαταθήκη» της παραλίας, αλλά να δημιουργήσουμε αιτίες και έλξεις –κυρίως βραδινές- για ανθρώπους που δεν θα τους ενδιέφερε ιδιαίτερα το μαγευτικό περιβάλλον, αντιθέτως θα είχαν μοναδικό στόχο να δοκιμάσουν τις γεύσεις του«40Forty». Προσωπικά, με ενδιέφερε να απευθυνθώ κυρίως σε ανθρώπους που δεν ήταν ερωτευμένοι με την παραλία, αλλά επιθυμούσαν να δοκιμάσουν τις γεύσεις μας, ακόμη και αν ήμασταν τοποθετημένοι σε ένα υπόγειο στην Πειραιώς.

Οι πρώτες ύλες παίζουν σημαντικό ρόλο στην κουζίνα του εστιατορίου σας;

Πολύ μεγάλο. Έχω επενδύσει πάρα πολύ πάνω στην ποιότητα των πρώτων υλών. Από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισα το κομμάτι της κουζίνας εξωτερικά, ως ένας περίεργος και ιδιόρρυθμος πελάτης. Τα standards του εστιατορίου μας τοποθετούνται αρκετά ψηλά.

Κάτι τέτοιο θα πρέπει να τρομοκρατεί τον κόσμο με την ιδέα ότι είναι και απλησίαστα;

Όχι βέβαια. Απεναντίας. Θεωρώ ότι έχουμε πετύχει 100% τον βασικό μας στόχο, ο οποίος ήταν «Value for money». Έχουμε ευρέος κυμαινόμενο target group και απευθυνόμαστε σε όλους. Στο «40Forty» μπορεί να φάει κάποιος από το μεσημέρι, με την οικογένεια του, φορώντας μόνο το μαγιό και τις σαγιονάρες του. Επίσης, μπορεί να παρέχει στα παιδιά του την απόλαυση των γευστικών burgers μας και της υψηλής ποιότητας πίτσα μας, καθώς αυτός θα γεύεται εξαίσιες γεύσεις από σαμπάνιες, συλλεκτικά κρασιά και επιλεγμένα κρέατα από την Ν. Ζηλανδία, μόλις στο διπλανό τραπέζι. Ας μην παραλείψουμε ότι το εστιατόριο μας μπορεί κάποιος να παρακολουθεί τα παιδιά να παίζουν ανέμελα σε πολύ μικρή απόσταση, ενώ οι γονείς απολαμβάνουν ένα δείπνο πολύ υψηλών προδιαγραφών. Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα για εμάς είναι η ασφάλεια του χώρου.