ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ: ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑΣ

Στην Αθήνα βρέθηκε ο Έλληνας μεγιστάνας κ.Φίλιππος Νιάρχος, την αποκλειστική φωτογραφία του οποίου  δημοσιεύει το «www.protothema.gr». Ο γιος του αείμνηστου Σταύρου Νιάρχου εμφανίζεται μέσα σε αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της κατασκευής του, στο Δέλτα Φαλήρου, να επιθεωρεί τον χώρο.

Αφίχθη με ιδιωτικό lear jet και η επίσκεψή του ήταν ινκόγκνιτο, αφού είναι ντυμένος casual και όχι με επίσημο ένδυμα, κάτι που δείχνει αν μη τι άλλο, ότι ο κ. Νιάρχος δεν ήθελε να δοθεί δημοσιότητα στην παρουσία του. Κύκλοι προσκείμενοι στην οικογένεια εικάζουν ότι ο μεγάλος γιος του Έλληνα εφοπλιστή με το κοφτερό μυαλό, απλά πέρασε μια βόλτα από το Κέντρο Πολιτισμού για να θαυμάσει από κοντά την επένδυση των εξακοσίων δεκαεπτά εκατομμυρίων ευρώ, που θα στεγάσει μεταξύ άλλων την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας.

Ξεναγήθηκε από στενούς συνεργάτες του στο σύνολο του Κέντρου Πολιτισμού και ενημερώθηκε για την εξέλιξη του έργου, που βαίνει προς αποπεράτωση, χάρη στην γενναιοδωρία της οικογένειας προς το ελληνικό δημόσιο, μέσω του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Αμέσως μετά το τέλος της ιδιωτικής επίσκεψής του -ο αδερφός του κ. Σπύρος Νιάρχος δεν μπορούσε να παραστεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων- ο κ. Φίλιππος Νιάρχος αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Οι φήμες λένε ότι είναι πολύ πιθανό να μετέβη για λίγα 24ωρα στην Σπετσοπούλα, τον ιδιωτικό παράδεισο της οικογένειας απέναντι από τις Σπέτσες, πριν αναχωρήσει για το Λονδίνο ή την Νέα Υόρκη.

Παραδοσιακά άλλωστε, οι Νιάρχοι απολαμβάνουν τις διακοπές τους στο ιδιωτικό τους νησί, συνήθως από τις αρχές Αυγούστου, μαζί με τα παιδιά η  στενούς τους φίλους, όπως μέλη της οικογένειας Γκριμάλντι από το Μονακό.
Όταν μάλιστα θέλουν-όχι πάντως συχνά-πετάγονται μέχρι τις Σπέτσες για μια μικρή βόλτα και μια στάση για ένα ούζο σε συγκεκριμένο μαγαζί.

Πηγή: protothema.gr