ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ FIFA Ο ΣΕΪΧΗΣ SALMAN

Ένας μήνα και κάτι έχει απομείνει μέχρι τις εκλογές για την προεδρία της FIFA που είναι προγραμματισμένες για τις 26 Φεβρουαρίου.

Με όλα όσα έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο στην Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, είναι λογικό να υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ως ξεκάθαρο φαβορί για την εκλογή στο ανώτατο ποδοσφαιρικό αξίωμα μοιάζει ο Σαλμάν Αλ Χαλίφα.

Ο Σεΐχης του Μπαχρέιν έχει κερδίσει την υποστήριξη χωρών της Αφρικής, η οποία προστίθεται στην επιρροή που έχει στην Ασία και στο σύνολο φαίνεται να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό υποστηρικτών.

Ο Σαλμάν Αλ Χαλίφα έχει και την πολύτιμη υποστήριξη ενός άλλου Σεΐχη. Αυτού του Κουβέιτ, Αχμάντ Αλ Σαμπαχ ο οποίος είναι και στενός φίλος του Μισέλ Πλατινί. Η επιρροή του Σαμπάχ στις χώρες της Ασίας είναι τέτοια που μπορεί να εξασφαλίσει σε όποιον έχει την υποστήριξη του μεγάλο ποσοστό των ψήφων.

Αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα, είναι το πώς θα λειτουργήσει η σχέση του με τον Τζιάνι Ινφαντίνο, όταν έρθει η ώρα των εκλογών.

Οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί και είχαν αποφασίσει να κινηθούν μαζί αλλά από τη στιγμή που είναι και οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία αυτό δεν μπορεί να είναι σαφές από τώρα.

Μετά τη συνάντηση τους υπήρχε φημολογία ότι ο Σαλμάν Αλ Χαλίφα θα πάει για πρόεδρος και ο Ινφαντίνο θα είναι το δεξί του χέρι, παρόλα αυτά τίποτα δεν μπορεί αποκλειστεί αφού ο Ινφαντίνο έχει ισχυρή υποστήριξη στη Λατινική και Κεντρική Αμερική.

Πολλά θα κριθούν τις επόμενες ημέρες από τις συναντήσεις που θα γίνουν εντός της UEFA και θα αποφασισθεί το πώς θα κινηθεί η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία μετά τον 8ετη αποκλεισμό του Μισέλ Πλατινί.

Θα ξεκαθαρισθεί ο ρόλος του Τζιάνι Ινφαντίνο στην επόμενη ημέρα της UEFA, αλλά και η στάση των ευρωπαϊκών ομοσπονδιών πολλές από τις οποίες μοιάζουν να κλίνουν αυτή τη στιγμή προς τον Σαλμάν Αλ Χαλίφα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέχρι να φτάσουμε στην ημέρα των εκλογών τίποτα δεν μπορεί θεωρηθεί δεδομένο.

Πηγή: newsbeast.gr