ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΑΜΑΡΑ: «ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΑΝΑ ΣΥΣΤΗΘΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ»

Our Rating

10

Την πρωτογνωρίσαμε από την εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα». Μια έντονη προσωπικότητα, με λατρεία για την υποκριτική, η Ευγενία Σαμαρά, ήρθε από την Θεσσαλονίκη για να μείνει. Προσεκτική στις επιλογές της, φιλόδοξη, ξέρει τον τρόπο να πετυχαίνει τους στόχους της. Η Ευγενία Σαμαρά, διαθέτει τσαγανό και στυλ, και αυτό φαίνεται παντού.

Πως προέκυψε η υποκριτική;

Ήταν κάτι που έπρεπε να συμβεί και το γνώριζα από μικρή ηλικία. Από θέληση προέκυψε, από τρομερή έλξη και λίγο μαζοχισμό .

Τι είναι αυτό που σε ενοχλεί στο χώρο σου και τι θα άλλαζες αν σου δινόταν η δυνατότητα;

Ζορίζομαι από τις ακραίες και απόλυτες συμπεριφορές κάποιων ανθρώπων, αλλά αφενός, αυτό δεν συμβαίνει μονάχα στο δικό μου χώρο και αφετέρου, αυτές είναι πεποιθήσεις, βαθιά ριζωμένες μέσα τους, που δεν αλλάζουν.

Πιστεύεις ότι η τηλεόραση σε βοήθησε στα πρώτα σου βήματα;

Παρόλο που η τηλεόραση ήταν το πρώτο βήμα μου, ήταν ένα βήμα που δεν έγινε βάση του αντικειμένου των σπουδών μου. Αυτό είχε δυο τινά. Από τη μία έπρεπε να ξανά συστηθώ επαγγελματικά, από την άλλη η όση δημοσιότητα απέκτησα, μου έδωσε κάποιες ευκαιρίες που με βοήθησαν.

IMG_2324

Βιβλίο, σινεμά ή ταξίδια; Τι σου αρέσει περισσότερο από τα τρία;

Θα επιλέξω ταξίδια.

Έχεις κάνει φιλίες στο χώρο;

Αν εννοείς ηθοποιούς φυσικά. Είχα φίλους από τη σχολή ακόμη και έχω κάνει ακόμη περισσότερους, δουλεύοντας.

Τι ετοιμάζεις αυτό το διάστημα;

Τελείωσα πριν λίγο καιρό τα γυρίσματα για την καινούργια ταινία του Νίκου Περάκη με τίτλο “Success story” και ξεκινάω πρόβες για την παράσταση “Η ώρα του διαβόλου” , του Φερνάντο Πεσσόα . Το κείμενο  πραγματεύεται ένα από τα αγαπημένα θέματα του συγγραφέα , τη σχέση του διαβόλου με τη Μαρία και κατ’επέκταση με τον κόσμο. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Γρηγόρης Αποστολόπουλος και τον διάβολο θα υποδυθεί ο Γιώργος Χρανιώτης. Θα ξεκινήσουμε από το θέατρο Αριστοτέλειον στη Θεσσαλονίκη, στα γνώριμα μέρη μου, στις 4 Οκτωβρίου, για δύο βδομάδες , ενώ  στη συνέχεια η παράσταση θα έρθει και στην Αθήνα.

Όταν υπάρχει ελεύθερος χρόνος τι κάνεις; 

Βόλτες ή μαζώξεις στο σπίτι με φίλους, παίζω παιχνίδια, βλέπω ταινίες και σειρές, ακούω μουσική, μαγειρεύω, διαβάζω, γυμνάζομαι, τίποτα. Όλα αυτά σε τυχαία σειρά.