ΕΣΟΔΑ ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΤΗΝ LOUIS VUITTON

Our Rating

10

Σε ιστορικό υψηλό και αρκετά πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών κινήθηκαν το α” τρίμηνο οι πωλήσεις της LVMH, του ομίλου της Louis Vuitton, κυρίως λόγω της αγάπης των Κινέζων για δερμάτινα, κι όχι μόνο, πολυτελή αγαθά.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εταιρεία την Δευτέρα μετά το πέρας της συνεδρίασης. Κατά την οποία η μετοχή της LVMH ενισχύθηκε κατά 5%, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 13% το πρώτο τρίμηνο φτάνοντας τα 10,85 δισ. Ευρώ ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις για 10,64 δισ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές σύμφωνα με το Reuters.

Ισχυρή ώθηση έδωσε ο τομέας της μόδας και των δερμάτινων ειδών οι πωλήσεις των οποίων παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 16|% φτάνοντας τα 4,27 δισ. κατά τους τρεις μήνες.
Μάλιστα τα έσοδα αυξήθηκαν σε διψήφια βάση σε όλες τις βασικές επιχειρηματικές γραμμές: κρασιά και οινοπνευματώδη ποτά (+ 10%), αρώματα και καλλυντικά (+17%), ρολόγια και κοσμήματα (+20%).

Να υπενθυμίσουμε ότι η LVMH είναι η πρώτη από τις μεγάλες πολυτελείς εταιρείες που σύμφωνα με τα αποτελέσματα του α” τριμήνουο συνεχίζει τους θετικούς ρυθμούς της προηγούμενης χρονιάς, στην οποία είχε εξίσου σημειώσει ρεκόρ.

Η ενίσχυση στο σύνολο του τομέα το 2017 προήλθε κυρίως από την αναβίωση της κινεζικής αγοράς με τους πελάτες της Ασίας να ξοδεύουν μεγάλα ποσά σε πολυτέλεια τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Χάρη στην αύξηση των κερδών τον περασμένο μήνα η Louis Vuitton, που θεωρείται η μηχανή κέρδους της LVMH, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ανοίξει δύο νέα εργαστήρια δερμάτινων ειδών, για να καλύψει τη ζήτηση για δερμάτινα προϊόντα και τσάντες.

Πηγή: thepaper.gr