ΕΝΑ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ΣΤΟ SHOW ΥΨΗΛΗΣ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΟΥ DIOR

A model wears a creation for the Christian Dior Haute Couture Spring-Summer 2018 fashion collection presented in Paris, Monday, Jan. 22, 2018. (AP Photo/Francois Mori)

Our Rating

10

Τα Menswear σόου τελείωσαν, πράγμα που σημαίνει ότι το Παρίσι φιλοξενεί πλέον τις επιδείξεις υψηλής ραπτικής καθώς και τις συλλογές oίκων όπως η Proenza Schouler που μεταφέρθηκε την περασμένη σεζόν από τη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα της haute couture. Πρώτη ήταν η επίδειξη Dior της Maria Grazia Chiuri, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Musée Rodin. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε:

TO ΣΟΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ

Το σόου έλαβε χώρα, ως συνήθως, στους χώρους του Musée Rodin, όπου είχε ανεγερθεί ένα γιγαντιαίο ασπρόμαυρο κιβώτιο. Στο εσωτερικό, οι επισκέπτες κάθισαν σε ζωγραφισμένες καρέκλες που έμοιαζαν σαν να κρέμονταν από παχιά λευκά σεντόνια. Στην οροφή ήταν κρεμασμένα σουρεαλιστικά γλυπτά, όπως στόματα, μύτες και αυτιά, καθώς και μαύρα κλουβιά, τα οποία υψώθηκαν στον αέρα όταν τα φώτα χαμήλωσαν. Περιστασιακά, ο ήχος ενός μυστηριώδους τηλεφώνου που χτυπoύσε διέκοπτε τη φλυαρία των πισκεπτών πριν από την επίδειξη.

Η ΜΑRΙΑ GRΑΖΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟ

Η υψηλή ραπτική είναι η πιο καλλιτεχνική και ονειρική έκφραση της μόδας και ποιο είναι το καλύτερο κίνημα για να εμπνευστεί η Chiuri από αυτό των Σουρεαλιστών; Ένα φόρεμα ήταν καλυμμένο με λαμπερές λεπτομέρειες σε σχήμα ματιών, ενώ ένα άλλο είχε κεντήματα που περιέγραφαν το σχήμα του στήθους. Τα διαφανή layers από μαύρο τούλι και διχτυωτό ασημί υλικό αντισταθμίστηκαν από βαρύ, πολυτελές βελούδο, σαν μέρος της ονειρικής συλλογής.
Δείτε περισσότερα στο marieclaire.gr