ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΛΕΤΙΣΙΑ

Our Rating

8

Μια ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων ανάμεσα στη βασίλισσα Λετίσια και έναν τραπεζίτη που έχει εμπλακεί σε μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο στην οποία συμμετείχε και ο βασιλιάς Φελίπε διέρρευσε στον ισπανικό Τύπο και έχει φέρει τη βασιλική οικογένεια της χώρας για μία ακόμη φορά σε δύσκολη θέση. Όπως προκύπτει από τη συνομιλία, η βασίλισσα Λετίσια δεσμεύεται να στηρίξει τον τραπεζίτη με τον οποίο παρακολουθούν μαζί μαθήματα γιόγκα.

Όλα αυτά τη στιγμή που ο βασιλιάς Φελίπε VI επιχειρεί να εξωραΐσει την εικόνα της βασιλικής οικογένειας, η αξιοπιστία της οποίας έχει δεχτεί αλλεπάλληλα χτυπήματα τα τελευταία χρόνια.

Η συνομιλία iMessage χρονολογείται από τον Οκτώβριο του 2014 όταν ο επιχειρηματίας Javier López Madrid, στενός φίλος του Φελίπε, βρέθηκε να κατηγορείται για κατάχρηση τραπεζικών κεφαλαίων. Στο οικονομικό σκάνδαλο φέρεται να εμπλέκονται στελέχη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Caja Madrid και Bankia (του bussiness group που προκάλεσε την οικονομική κρίση και αιτία για το πρόγραμμα διάσωσης του χρηματοπιστωτικού τομέα της Ισπανίας από ΕΕ), οι οποίοι κατηγορούνται ότι χρησιμοποίησαν παράνομα πιστωτικές κάρτες της τράπεζας για λογαριασμό τους ξοδεύοντας περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ.

“Σου το έγραψα όταν βγήκε η ιστορία με τις κάρτες” έγραψε η Λετίσια στον φίλο της. “Ξέρουμε ποιος είσαι, ξέρεις ποιοι είμαστε εμείς, γνωριζόμαστε, συμπαθούμε και σεβόμαστε ο ένας τον άλλο. Στο διάολο τα υπόλοιπα. Φιλιά, φίλε μου από τη γιόγκα, μου λείπεις”.

Ο López της απαντά τα εξής: “Στο μέλλον θα λάβω επιπλέον προφυλάξεις, ζούμε σε μια πολύ δύσκολη χώρα και θα έχω περισσότερη επίγνωση της συμπεριφοράς μου”. Ο βασιλιάς Φελίπε συμμετείχε και αυτός στην ανταλλαγή μηνυμάτων γράφοντας στον Lopez. “Όντως ζούμε σε μια πολύ δύσκολη χώρα”.

SpanishCoronation

Ο βασιλιάς έχει προσπαθήσει σκληρά για να βελτιώσει την εικόνα της βασιλικής οικογένειας μετά από ένα σκάνδαλο δωροδοκίας στην οποία ενέχεται η αδελφή του Χριστίνα και την παραίτηση του πατέρα του Χουάν Κάρλος από το θρόνο τον Ιούνιο του 2014.

Ένας εκπρόσωπος του παλατιού δήλωσε μετά τη δημοσιοποίηση ότι ο βασιλιάς και ο López δεν είναι πλέον φίλοι λόγω των δικαστικών περιπετειών του επιχειρηματία και εξήγησε πως στη συνομιλία ο βασιλιάς δε στηρίζει ρητά τον López, ομολογεί όμως πως η βασίλισσα είναι σαφέστερη στη θέση της…

Πηγή: elenasdiary.com