Θ.ΒΕΝΙΑΜΗΣ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΠΡΩΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΡΕΝΑ

«Η ναυτιλία των Ελλήνων ήταν, είναι και θα παραμείνει πρώτη στην παγκόσμια ναυτιλιακή αρένα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης σε χαιρετισμό του στο 2ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής.

Όπως είπε ο κ.Βενιάμης, είναι ύψιστη υποκρισία των ευρωπαϊκών ελεγκτικών οργάνων να καταγγέλλουν το ελληνικό φορολογικό σύστημα, το οποίο οι ίδιοι ακολούθησαν ως μοντέλο για να σώσουν την ευρωπαϊκή ναυτιλία και να μην ακολουθήσει τη μοίρα της ευρωπαϊκής ναυπηγικής βιομηχανίας.

«Το επαναλαμβανόμενο επιχείρημα ότι το φορολογικό μας καθεστώς είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό κατέπεσε όταν παραθέσαμε στην πολιτεία συγκριτικά οικονομικά στοιχεία που αποδεικνύουν πόσο πιο ακριβή είναι η φορολόγηση του πλοίου και της διαχείρισής του στην Ελλάδα, ειδικά με τον εθελοντικό διπλασιασμό της φορολογίας», πρόσθεσε.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η ναυτιλία σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρή και μεγάλη διάρκειας οικονομική κρίση, αλλά πρόσθεσε ότι παρόλες τις αντίξοες συνθήκες οι Έλληνες πλοιοκτήτες συνεχίζουν να διατηρούν το μερίδιο του λέοντος στην παγκόσμια ναυτιλιακή κατάταξη.

Πηγή: newmoney.gr