ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ

Η άνοιξη είναι επισήμως εδώ και έχουμε αρχίσει σιγά σιγά να βγαίνουμε από τις κρυψώνες μας. Κατά τους χειμερινούς μήνες ήμασταν κουρνιασμένοι στον καναπέ και αποφεύγαμε τις πολλές μετακινήσεις. Η έλλειψη όμως κίνησης μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση τοξινών στο σώμα. Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για να διώξουμε όλες τις τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Ακολουθήστε το παρακάτω πρόγραμμα αποτοξίνωσης και υποδεχτείτε την άνοιξη με τον καλύτερο τρόπο.

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ποτήρι νερό με λεμόνι σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό θα βοηθήσει να καθαρίσει το συκώτι, θα προετοιμάσει το γαστρεντερικό σας σύστημα για την διαδικασία της πέψης και θα ενυδατώσει τον οργανισμό. Συνεχίστε πίνοντας άφθονα υγρά όλη την ημέρα.

Πρωινό: Φάτε ένα φρούτο εποχής μαζί με ένα μπολ δημητριακά ολικής άλεσης όπως κεχρί, κινόα, φαγόπυρο.

Στις 11:00: Πιείτε ένα πράσινο smoothie

Μεσημεριανό: Φάτε ένα μπολ βραστά λαχανικά όπως πράσινα φασόλια, μπρόκολο, κουνουπίδι, παντζάρια, σπαράγγια. Διαλέξετε μια ποικιλία από διάφορα λαχανικά, όχι μόνο από ένα.

Στις 15:00: Πιείτε ένα πράσινο smoothie

Δείπνο:  Το ίδιο με το μεσημεριανό ή μια σούπα λαχανικών

Πείτε ναι: Λαχανικά, καρποί και φρούτα

Πείτε όχι: Ζάχαρη,  αλκοόλ, καφεΐνη, γαλακτοκομικά, σόγια, αυγά, ιστίκια, τα τεχνητά γλυκαντικά

Κάντε ασκήσεις αναπνοής για να αποφορτιστούν το μυαλό και οι πνεύμονες. Δοκιμάστε να εισπνεύσετε βαθιά και αργά, κρατώντας την αναπνοή σας για 7 δευτερόλεπτα και ύστερα εκπνεύστε βαθιά και κρατήστε την ανάσα σαςγια 8 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε τέσσερις φορές το πρωί και τέσσερις φορές τη νύχτα.

Να γυμνάζεστε σχεδόν κάθε μέρα, είτε κάνοντας γιόγκα ή κάποια άλλη αερόβια άσκηση. Δοκιμάστε επίσης να κάνετε σάουνα για να ιδρώσετε και να απαλλαγείτε από τις τοξίνες.

Πηγαίνετε για ύπνο νωρίς. Κατά τη διάρκεια μιας αποτοξίνωσης είναι σημαντικό να κοιμάστε νωρίς.

Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν υπάρχει ένα επίσημο χρονοδιάγραμμα για την αποτοξίνωση, ο καθένας καθορίζει πόσες μέρες θα την ακολουθήσεις ανάλογα με τις ανάγκες του. Καλό είναι να μην ξεπερνάτε τη μια εβδομάδα και να είστε προσεκτικοί όσοι τη δοκιμάζετε για πρώτη φορά.

Πηγή: jenny.gr

More Stories

GSTAAD PALACE

Ανοίγοντας τις πύλες του στις 8 Δεκεμβρίου του 1913, το Gstaad Palace έχοντας φιλοξενήσει τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του παρελθόντος όπως οι Louis Armstrong και…