ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ ΚΑΝΝΩΝ

Our Rating

5

Μετά τα περσινά αποκαλυπτήρια του «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής» στις Κάννες, ο σκηνοθέτης του μετα-αποκαλυπτικού blockbuster που έκοψε την ανάσα κοινού και κριτικών, πήρε το χρίσμα του προέδρου του φετινού φεστιβάλ.

Η προβολή της στο εκτός Διαγωνιστικού τμήμα του περσινού φεστιβάλ, έφερε τύχη στην ταινία που συγκέντρωσε περισσότερα από 375 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office και της άνοιξε το «δρόμο των βραβείων». Πέρα από την οικουμενική αναγνώριση των κριτικών, το «Mad Max» βρέθηκε υποψήφιο για 10 όσκαρ από τα οποία κέρδισε τα 6!

Μαζί του οι ηθοποιοί Κίρστεν Ντανστ, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Μαντς Μίκελσεν, Βαλέρια Γκολίνο, οι σκηνοθέτες Λάσλο Νέμες («Ο Γιος του Σαούλ») και Αρνό Ντεπλεσάν («My Golden Days»), η Ιρανή παραγωγός Καταγιούν Σαχάμπι και η Βανέσα Παραντί, θα συναποφασίσουν για τον φετινό Χρυσό Φοίνικα.

«Οι Κάννες πάντα επιδίωκαν να υιοθετούν μία καθολική και διεθνή προσέγγιση, και σε αρμονία με αυτή την παράδοση, ο Τζορτζ Μίλερ θα περιβάλλεται από οκτώ φωστήρες του παγκόσμιου κινηματογράφου από το Ιράν, τη Δανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιταλία, τη Γαλλία, τον Καναδά και την Ουγγαρία», ανακοίνωσε το Φεστιβάλ.

Ο Μίλερ θα διαδεχθεί στη θέση του προέδρου του φεστιβάλ Καννών τους αδερφούς Κοέν (2015), την Τζέιν Κάμπιον (2014) και τον Στίβεν Σπίλμπεργκ (2013), ενώ είχε βρεθεί μέλος της κριτικής επιτροπής το 1988 (με πρόεδρο τον πρόσφατα χαμένο σκηνοθέτη Ετόρε Σκόλα) και το 1999 (με πρόεδρο τον Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ).

Οι φετινές Κάννες πατούν ήδη γκάζι στη σωστή κατεύθυνση!

Πηγή: cinemag.gr