ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ!

Our Rating

9

Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ μπορεί να κέρδισε τις εκλογές, με υποσχέσεις και ψέμματα, αλλά σύμφωνα πάντα με τις θέσεις των οικονομολόγων, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Μπορεί τα ψέμματα, να έχουν ταχύτητα και γρήγορα αποτελέσματα, αλλά η αλήθεια έχει αντοχή. Λογικό είναι ότι σε αυτή την προσπάθεια που έκαναν, βρήκαν συνεργάτες και αποτυχημένους με μοναδικό σκοπό να ρίξουν την κυβέρνηση, με το να μην συναινέσουν, στην εκλογή, του Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι επιλογές του Πρωθυπουργού για την στελέχωση του κυβερνητικού σχήματος, δεν μου δημιουργεί καμία ελπίδα για αλλαγή της κατάστασης.

athens

Τις επόμενες εβδομάδες, ο νέος Πρωθυπουργός, θα βρεθεί ενώπιον των ευθυνών του, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχοντας να αντιμετωπίσει μια παγιωμένη κατάσταση, που ταυτόχρονα είναι και πολύ σκληρή. Όλο αυτό το διάστημα που ήταν αντιπολίτευση, υπονόμευε τη δύσκολη προσπάθεια, που έκανε η Νέα Δημοκρατία, για να σταθεί η χώρα όρθια. Οι καταστάσεις άλλαξαν, και τώρα καλούνται να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους.

Χαίρομαι που δεν εκπροσωπείται ο ΓΑΠ στη Βουλή, με το παρελθόν που έχει και τις επιλογές που είχε κάνει. Η ήττα που υπέστη, η Νέα Δημοκρατία, είναι βαριά και για μένα, ένα μεγάλο μέρος οφείλεται στην πολύ γρήγορη επικοινωνιακή πολιτική της. Σαφώς και η κατάσταση, είναι αναστρέψιμη. Υπάρχει χρόνος για να διορθωθούν τα λάθη, όπως επίσης αν χρειαστεί να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκλογή νέου αρχηγού. Όλες αυτές είναι προτάσεις, που θα τις κρίνει στην πορεία, η ηγεσία του κόμματος.

Η κατάσταση έχει αλλάξει και οι Έλληνες πολίτες, δεν έχουν άλλα περιθώρια ανοχής και αντοχής. Η χώρα που γέννησε την Δημοκρατία και τον πολιτισμό, φαίνεται ότι περνάει την πιο δύσκολη στιγμή στην ιστορία της. Η εμπειρία, τα πολιτικά πρόσωπα και οι επιλογές, θα παίξουν σημαντικό ρόλο.