ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΔΥΟ ΝΕΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ YVES SAINT LAURENT

Our Rating

9

Ο οργανισμός Pierre Bergé θα ανοίξει για το κοινό τον προσωπικό σχεδιαστικό χώρο του σχεδιαστή στο Παρίσι, το οποίο θα ανακαινιστεί και θα επανέλθει στο αρχικό στυλ του κτιρίου, όταν ο Yves Saint Laurent δούλευε ακόμη εκεί. Παράλληλα, θα ανοίξει ακόμη μία έκθεση στο Μαρόκο, μια πόλη που αποτέλεσε μεγάλη πηγή έμπνευσης για τη δουλειά του σχεδιαστή.

Οι δύο χώροι θα είναι ανοιχτοί προς το κοινό το φθινόπωρο του 2017 και θα φιλοξενηθούν 5.000 haute couture ενδύματα, 15.000 haute couture αξεσουάρ και πάνω από 50.000 σχέδια και έντυπα που δημιουργήθηκαν από το σχεδιαστή κατά τη περίοδο της καριέρας του.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Pierre Bergé στη Vogue ανέφερε: «Όταν ο Yves Saint Laurent ανακάλυψε το Μαρόκο, το 1966, συγκινήθηκε τόσο πολύ από το μέρος, που αποφάσισε να αγοράσει ένα σπίτι, έτσι ώστε να πηγαίνει τακτικά εκεί. Δείχνει εντελώς φυσικό, πενήντα χρόνια μετά, να χτίσουμε ένα μουσείο αφιερωμένο στο έργο του, το οποίο ήταν εμπνευσμένο τόσο πολύ από αυτή τη χώρα. Όσο για το Παρίσι, ποιος χρειάζεται διευκρινίσεις για το γεγονός πως ο Yves Saint Laurent έχτισε την καριέρα του εκεί;».

Πηγή: toratora.gr