ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ Η FERRARI GTC4 LUSSO 2016

Η τετρακίνητη και τετραθέσια Ferrari που μέχρι σήμερα «φορούσε» τα διακριτικά FF ανανεώνεται αλλάζοντας και το όνομά προς όφελος του ιστορικότερου αλλά και… πολυτελέστερου, GTC4 Lusso.

Παρά την αλλαγή στην ονομασία της, σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση η GTC4 Lusso ακολουθεί την εξελικτική οδό, διαθέτοντας περιορισμένες αισθητικές αλλαγές που εστιάζονται στον προφυλακτήρα όπου πλέον ενσωματώνονται οι εισαγωγές αέρα, στις ανασχεδιασμένες πίσω εισαγωγές αέρα, στο νέο spoiler που τοποθετείται στην οροφή και στον «ξαναγραμμένο» αεροδυναμικό διαχύτη, αλλαγές που, σύμφωνα με το Maranello, συντείνουν στη συνολική βελτίωση της αεροδυναμικής. Το παζλ των αλλαγών σε ό,τι αφορά την εξωτερική εμφάνιση συμπληρώνουν τα νέα διπλά στρογγυλά πίσω φωτιστικά σώματα.

Αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί και στο εσωτερικό με κύρια την τοποθέτηση της τελευταίας εκδοχής συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης της Ferrari το οποίο συνδυάζεται με οθόνη 10,25 ιντσών ενώ την εικόνα συμπληρώνει το νέο και μικρότερο τιμόνι, -χάρη επίσης σε ένα πιο compact αερόσακο- το ανασχεδιασμένο Manettino και η αναδιάταξη των διακοπτών στο ταμπλό προς όφελος μιας πιο οδηγοκεντρικής αντίληψης. Επίσης, επειδή από την συγκεκριμένη κατηγορία δεν μπορεί να περιμένει κανείς κάτι διαφορετικό παρά εμμονική έμφαση στη λεπτομέρεια, κάτω από το υποβραχιόνιο έχει σχεδιαστεί μια νέα θέση για το κλειδί.

Όπως και να έχει με τις αλλαγές σε επίπεδο σχεδίασης, η σημαντικότερη αλλαγή της FF, έγκειται στην αναβάθμιση του ατμοσφαιρικού V12 των 6,2 λίτρων ο οποίος αποδίδει πλέον 690 ίππους και 697 Nm ροπής. H επιπλέον ισχύς μειώνει το χρόνο επιτάχυνσης από στάση στα 100 χλμ./ώρα κατά 3/10 του δευτερολέπτου σε 3,4 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά της παραμένει στα 335 χλμ./ώρα.

Τις βελτιωμένες της προδιαγραφές συμπληρώνει σύστημα τετραδιεύθυνσης το οποίο συνδυάζεται με το γνωστό σύστημα της Ferrari, Slip Side Control, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό και αυτόματα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, ένας συνδυασμός που σύμφωνα με το Maranello επιτρέπει «υψηλά επίπεδα πρόσφυσης χωρίς απώλεια ροπής σε ολισθηρό και βρεγμένο οδόστρωμα, ακόμα και σε χιόνι».

Η πρεμιέρα της νέας GTC4 Lusso αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης την 1η Μαρτίου.

Πηγή: auto.in.gr