ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΗΝ WALL STREET ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ YELLEN

Με κέρδη έκλεισαν την Τετάρτη οι αμερικανικές μετοχές, με αυτές του τεχνολογικού τομέα να ηγούνται των κερδών, καθώς οι μετοχές επέκτειναν την άνοδο της προηγούμενης μέρας, με φόντο τις δηλώσεις Yellen περί υπομονετικής Fed στο ανέβασμα των επιτοκίων.

O Dow σημείωσε άνοδο 83,55 μονάδες ή 0,47% στις 17.716,66 μονάδες. Ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,44% στις 2.063,95 μονάδες. Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,47% στις 4.869,29 μονάδες.

Από την πλευρά της η κυρία Γέλεν υποστήριξε, ότι η Fed δεν θα βιαστεί να προχωρήσει σε νέα αύξηση του βασικού της επιτοκίου, ενώ ο πρόεδρος της Chicago Fed, Charles Evans σε δηλώσεις του στο CNBC χαρακτήρισε ως απίθανο το ενδεχόμενο μίας νέας αύξησης στη συνεδρίαση Απριλίου.

Πτώση 0,3% για τον δείκτη του δολαρίου, με το ευρώ κοντά στα 1,13 δολάρια και το γιεν κοντά στα 112,47 γιεν στο δολάριο.

Ο δείκτης το δολαρίου οδεύει σε τριμηνιαία πτώση 4%.

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 26 Φεβρουαρίου βρέθηκε η απόδοση του 2ετούς αμερικανικού ομολόγου, κοντά στο 0,76%, ενώ αυτή του 10ετούς κυμάνθηκε κοντά στο 1,83%.

Δύο μετοχές κατέγραφαν κέρδη για κάθε μία που σημείωνε άνοδο.

Τελικά κατάφερε το αμερικανικό αργό να δώσει τέλος την Τετάρτη στο πενθήμερο πτωτικό σερί του. Οι επενδυτές βρήκαν στήριξη στην εβδομαδιαία πτώση της παραγωγής, με φόντο την πίεση από την αύξηση των αποθεμάτων.

Οι αμερικανικές προμήθειες αργού σημείωσαν έβδομη εβδομάδα ανόδου, αλλά κατώτερης των προσδοκιών.

Το αργό WTI παράδοσης Μαΐου κατέγραψε κέρδη 4 σεντς ή 0,1% στα 38,32 δολάρια το βαρέλι, μετά από το χαμηλό δύο εβδομάδων της Τρίτης.

Οι τιμές σημείωσαν απώλειες 8% στις πέντε προηγούμενες συνεδριάσεις.

Υποχώρησαν την Τετάρτη τα futures του χρυσού που “έχασε” πάνω από τα μισά κέρδη της προηγούμενης μέρας, όταν η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen ανακοίνωσε υπομονετική στάση αναφορικά με την άνοδο των επιτοκίων.

Ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου έχασε 8,90 δολάρια ή 0,7% δολάρια στα 1.228,60 δολάρια η ουγγιά.

Το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε την Τρίτη άνοδο 15,50 δολαρίων ή 1,3% καθώς η δήλωση Yellen άσκησε πίεση στο δολάριο (έκανε πιο φθηνό τον χρυσό).

Πηγή: protothema.gr