ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ: «ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ Η ΖΩΗ ΝΑ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ»

Our Rating

8

Κάνει τη διαφορά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Διαθέτει μια ποιότητα, δείχνοντας ταυτόχρονα σεβασμό προς τους τηλεθεατές. Η Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου, λατρεύει αυτό που κάνει, δίνει σημασία πολύ, στους δικούς της ανθρώπους και έχει την εμπειρία, σαν οδηγό επιτυχίας.

Θα επιβιώσουν τα media από την κρίση;  

Στην κρίση βρίσκεται η ευκαιρία. Τα media αλλάζουν με το ρυθμό που αλλάζει ο κόσμος. Από το μετασχηματισμό αυτό, αναδεικνύονται νέες προκλήσεις. Κοιτάξτε τι συμβαίνει με τη δύναμη του Διαδικτύου και της διαφήμισης στο Internet, που συχνά ξεπερνά σε οικονομικά μεγέθη και αυτή της τηλεόρασης. Δε θα μπορούσε κανείς μας να το διανοηθεί πριν από 15 χρόνια. Δείτε τώρα τι γίνεται με τα social media και την ταχύτητα μετάδοσης της πληροφορίας μέσα από αυτά. Καλώς ή κακώς, πρέπει να δεχτούμε πως η νέα γενιά σήμερα δεν βλέπει τηλεόραση όπως οι παλαιότεροι, διαβάζει σπανιότερα εφημερίδες και περιοδικά. Αντίθετα, η μεγάλη πλειοψηφία των νέων είναι με ένα κινητό τηλέφωνο στο χέρι και έτσι ενημερώνονται. Ο κόσμος αλλάζει και μαθηματικά θα επιβιώσει όποιος το δεχτεί και δουλέψει πάνω σε αυτή την αλλαγή.

Τα τελευταία χρόνια μπαίνουν άτομα στο χώρο λόγω εμφάνισης, χωρίς την απαιτούμενη γνώση του αντικειμένου! Θα ήθελα την τοποθέτηση σου.

Στο χώρο των media και ειδικά στην τηλεόραση που οι ρυθμοί είναι πολύ γρήγοροι, δεν επιβιώνεις αν δεν αγαπάς το αντικείμενο της δουλειάς σου. Σε αποβάλλει ο χώρος μόνος του. Κανείς δεν έκανε σοβαρή καριέρα στη δημοσιογραφία, απλά και μόνο επειδή είχε ένα όμορφο μουτράκι. Ο χώρος είναι σκληρός, έχει απίστευτες ώρες δουλειάς, δεν έχει Κυριακές και αργίες , θέλει γερό στομάχι για να αντέξεις και ατσάλινα νεύρα. Αν δεν έχεις πάθος για την είδηση, το ρεπορτάζ που θα επιλέξεις να κάνεις, καλύτερα κάνε κάτι άλλο.
Θα ήθελα να μου αναφέρεις κάποια περιστατικά που θυμάσαι ιδιαίτερα. 

Μπορώ να θυμηθώ δεκάδες περιστατικά από την επαγγελματική μου ζωή, στιγμές που με γέμισαν άγχος και αγωνία να τα καταφέρω. Στο ξεκίνημά μου, αλλά ακόμα κι αργότερα και δεν μπορώ να ξεχωρίσω. Ωστόσο, αυτό που κρατάω πλέον είναι πως οι δύσκολες στιγμές και οι μέρες που μόχθησες είναι τελικά αυτές, που κοιτώντας πίσω, θα θυμάσαι τελικά με νοσταλγία.

Ποιους θεωρείς τους σημαντικότερους δημοσιογράφους και ποιο είναι το πρότυπο σου;

Υπάρχουν επαγγελματίες που θαυμάζω, αλλά δεν έχω πρότυπα. Είμαι ο εαυτός μου, η Αλεξάνδρα με τα καλά, τα άσχημα και τα τρελά μου(κυρίως αυτά). Ο κάθε επαγγελματίας οφείλει-προς τον εαυτό του πρώτα-να μην παριστάνει κάποιον άλλο, διαφορετικά αδικείται. Υπάρχουν, όμως δημοσιογράφοι και παρουσιαστές που θαυμάζω. Από τους παλιότερους ξεχωρίζω το David Letterman, που αποσύρθηκε πρόσφατα και από νεώτερους αγαπώ τον Jimmy Fallon, επειδή δε διστάζει να τσαλακωθεί και είναι χείμαρρος, την Ellen Degeneris  επειδή βρίσκω πως έχει προσωπικό
στυλ, την Κristie Lu Stut του CNΝ επειδή είναι διαφορετική από τους άλλους και σε καθηλώνει με τον τρόπο που παρουσιάζει την είδηση που «σκάει» τελευταία στιγμή και τον απίστευτο Richard Quest, επειδή «έτσι».

Τι λατρεύει να κάνει η Αλεξάνδρα στον ελεύθερο χρόνο της;

Το εξής τρίπτυχο: Χαλαρώνω και γυμνάζομαι με πολλή yoga, την οποία δεν αλλάζω με τίποτα. Πηγαίνω πολύ σινεμά, βλέπω συνεχώς ταινίες. Βλέπω τους φίλους και την οικογένειά μου. Οι άνθρωποι μου, μου δίνουν ζωή. Και η ζωή δεν έχει νόημα αν δεν τη μοιράζεσαι.