ΑΛΕΞΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΝΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Βόλο. Σε μια διαρκή αναζήτηση νέων στόχων και ονείρων στα είκοσί της, μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη για σπουδές στο τμήμα των media του Αμερικανικού κολλεγίου (ACT).

Καθ όλη την διάρκεια των σπουδών της, όντας πολύ κοινωνική, εργάσθηκε ως συντάκτρια μόδας σε αρκετά site, φτάνοντας έτσι ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο της, ο οποίος δεν είναι άλλος παρά η διεθνής βιομηχανία της μόδας.

Από πολύ μικρή ηλικία είχε μια τάση, όπως λένε οι δικοί της, για την μόδα αλλά όσο περνούσαν τα χρόνια, δεν άργησε να το συνειδητοποιήσει κιόλας. Το μεγαλύτερο της προσόν θεωρεί πως είναι η συγγραφή κειμένων, τα οποία όπως λέει τα θεωρεί τον καμβά και την πένα της, το πινέλο για να δημιουργήσει τον δικό της συντακτικό πίνακα. Ένας λόγος παραπάνω για να αγαπάει την δουλειά της είναι πως είναι αυτοδίδακτη, καθώς δεν έχει παρακολουθήσει μαθήματα σε κάποια αντίστοιχη σχολή.

Η συμβουλή της όταν την ρωτήσαμε για τις στυλιστικές της απόψεις είναι: «Η προσωπικότητα είναι ένα στοιχείο που δεν φεύγει ποτέ από την μόδα. Για μένα η μόδα, δεν είναι κάτι που περιγράφεται, είναι μια “ιεροτελεστία” του στυλ σε συνδυασμό με προσωπικότητα και καλό γούστο.»

Μετά την μεγάλη της αγάπη ακολουθούν τα ταξίδια, τα οποία υπεραγαπά και θα ήθελε να γυρίσει έως και το πιο τρελό σημείο του κόσμου. Ένας από τους αγαπημένους της προορισμούς είναι η Κούβα. Όπως μας είπε χαρακτηριστικά το εξωτικό στοιχείο είναι το άλλο μισό του χαρακτήρα της. Όταν όμως δεν έχει χρόνο και την πολυτέλεια για ταξίδια, η μαγειρική και συγκεκριμένα οι gourmet δημιουργίες, είναι η διέξοδος της.

Σίγουρα θα την πετύχεις σε κάποιο delicatessen μαγαζί, να στέκεται με τις ώρες αναζητώντας μέχρι και το πιο πρωτότυπο υλικό για τα πιάτα της λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι φίλοι μου αναγνωρίζουν τις μαγειρικές ικανότητες μου, αλλά στο άκουσμα μιας τρελής συνταγής, γελάνε και θέλουν, delivery.»

Ένα από τα χόμπι της, είναι η επίσκεψη, σε εκθέσεις κουλτουριάρικες όπως τις χαρακτηρίζει, με την τελευταία του Van Gogh, που της έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση. Βέβαια όπως χιουμοριστικά αναφέρει μπορεί να μην έχει κλίση σε αυτόν τον τομέα, αλλά την αρθρογραφία την βλέπει σαν την … εναλλακτική ζωγραφική της!