86Η ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΓΕΝΕΥΗΣ (3-13 ΜΑΡΤΙΟΥ)

Our Rating

8

Η 86η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, ΤΟ γεγονός της αυτοκίνησης παγκοσμίως, θα ξεκινήσει στις 3 Μαρτίου, μπροστά σε εκατοντάδες χιλιάδες αυτόπτες και ψηφιακούς θεατές.

Και είναι βέβαια οξύμωρο το ότι η σημαντικότερη έκθεση για τα αυτοκίνητα γίνεται σε μια χώρα που δεν παράγει ούτε βίδα γι’ αυτά (μέχρι εδώ οι ομοιότητες και οι συγκρίσεις). Σε μια πόλη μάλιστα με λιγότερους από 200.000 κατοίκους.

Δεν υπάρχει κατασκευαστής που να μη βρίσκεται εκεί. Φέτος συμμετέχουν περί τους 160 εκθέτες, με περισσότερες από 100 πρεμιέρες ανάμεσά τους, κάνοντας τους –μάλλον αγενείς– Genevois αρκετά πλουσιότερους.

Τι είναι, όμως, αυτό που κάνει τη «Γενεύη» να ξεχωρίζει και να έχει αίγλη παρόμοια μ’ εκείνη του Grand Prix του Monaco; Κατ’ αρχάς, είναι συγκριτικά μικρότερη σε έκταση από τις υπόλοιπες, άρα και ευκολότερα και ταχύτερα… περιηγήσιμη.

affiche-16
Επίσης, είναι στο κέντρο της Ευρώπης και δίπλα ακριβώς στο αεροδρόμιο –στο οποίο, ειδικά τις δυο πρώτες μέρες (Press days), προκαλείται αεροκυκλοφοριακό, με τα ιδιωτικά jets που προσγειώνονται να δημιουργούν καθυστερήσεις για τους πληβείους– και διεξάγεται κάθε χρόνο. Με λίγα λόγια, όλα συμβαίνουν εκεί.

Οι πρεμιέρες, παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές, τα concept cars, το Αυτοκίνητο της Χρονιάς (CotY) είναι μερικά μόνο από αυτά. Δείτε εδώ το επίσημο site, το οποίο δείχνει και τις προετοιμασίες, εδώ το teaser για το 2016 και εδώ τις ομορφότερες πρεμιέρες των τελευταίων 111 ετών.

Αν θέλετε να επισκεφθείτε την Έκθεση –τις ημέρες για το κοινό, μεταξύ 5 και 13 Μαρτίου– δεν έχετε παρά να πάρετε την πρωινή πτήση της Aegean και να γυρίσετε με την απογευματινή της Swiss. Μαζί με το εισιτήριο της εισόδου, το οποίο φυσικά θα έχετε ήδη αγοράσει online, θα «ελαφρυνθείτε» με καμιά €300ριά, αλλά πιστέψτε με, αξίζει να το προγραμματίσετε.

Πηγή : andro.gr