ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 100 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ

POUR ILLUSTRER LE PAPIER Par Dominique AGEORGES "Bernard Arnault, empereur du luxe et homme d'affaires redoutable"(FILES) File picture taken on July 27, 2010 of French luxury goods group LVMH chairman Bernard Arnault pictured prior announcing the group 2010 first-half results, in Paris. In his latest bid, the head of LVMH is manoeuvering to seize control of Hermes brand on handbags, scarves and perfume. AFP PHOTO / ERIC PIERMONT (Photo credit should read ERIC PIERMONT/AFP/Getty Images)

Στο Παρίσι λένε ότι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Αρνό, αναφέρουν οι Financial Times σε πρόσφατο δημοσίευμά τους. Και μάλλον έχουν δίκιο καθώς ο κ. Μπερνάρ Αρνό, αυτός ο δαιμόνιος επιχειρηματίας που απασχολεί εκτεταμένα τα διεθνή ΜΜΕ για τα επιτεύγματά του, «ανέβηκε» ακόμα πιο ψηλά κι έγινε ο άνθρωπος που προσχώρησε στο κλαμπ των πιο πλούσιων του κόσμου, στο πλευρό του Μπιλ Γκέιτς και του Τζεφ Μπέζος. Κοινό χαρακτηριστικό και των τριών; Καθένας τους έχει περιουσία τουλάχιστον 100 δισ. δολαρίων!

Ο Αρνό, κατάφερε μάλιστα να κάνει το συγκεκριμένο «άλμα» πριν από λίγες μέρες καθώς η μετοχή της εταιρείας που κατασκευάζει περίφημα είδη πολυτελείας σημείωσε άνοδο 2,93% φτάνοντας τα 368,80 ευρώ. Η περιουσία του φέτος αυξήθηκε κατά σχεδόν 32 δισ.δολάρια, η μεγαλύτερη άνοδος στον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg. Πλέον αγγίζει τα 100,4 δισ. δολάρια ποσό που αντιστοιχεί σε περισσότερο από το 3% του γαλλικού ΑΕΠ.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, οι Γάλλοι πολυδισεκατομμυριούχοι σημείωσαν το 2019 τη μεγαλύτερη αύξηση πλούτου μεταξύ των Ευρωπαίων, με τον Αρνό, τον Φρανσουά Πινό της Κering και την κληρονόμο καλλυντικών Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μέγιερς συγκεντρώνοντας αθροιστικά περισσότερο από 40 δισ. δολάρια. Επιπλέον τα αδέλφια Ζεράρ και Αλέν Βερτχάιμερ, που βρίσκονται πίσω από το σήμα της Chanel, είδαν την περιουσία τους να αυξάνεται 9,8 δισ. δολάρια όταν ο οίκος ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του 2018.Το όραμα του μετρ της πολυτέλειας και η δίψα του να κερδίζει

Ακόμα και εν μέσω αυξανόμενων εμπορικών εντάσεων, η όρεξη των Κινέζων καταναλωτών για τις τσάντες Louis Vuitton και κονιάκ Hennessy ενίσχυσε τα αποτελέσματα για τη LVMH, ιδιοκτήτρια επίσης των ρολογιών Tag Heuer και της σαμπάνιας Dom Perignon. Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 43% φέτος, την τρίτη καλύτερη απόδοση στον δείκτη CAC 40 της Γαλλίας .

Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο 70χρονος επιχειρηματίας και η οικογένεια του είναι ανάμεσα στους μεγιστάνες του πλούτου που δεσμεύτηκαν να δώσουν εκατομμύρια δολάρια για την ανακατασκευή της Παναγίας των Παρισίων που καταστράφηκε από φωτιά. Επίσης ότι ελέγχει σχεδόν το ήμισυ της LVHM μέσω μιας οικογενειακής εταιρείας συμμετοχών και επίσης κατέχει το 97% του Christian Dior, του διάσημου οίκου μόδας που ιδρύθηκε το 1946.

Κατά το Forbes, 35 χρόνια αφότου ο Αρνό πρωτομπήκε στον τομέα των πολυτελών αγαθών με την αγορά του οίκου Christian Dior συνεχίζει να ανανεώνει τη LVMH βρίσκοντας τρόπους να προσελκύει τη νέα γενιά καταναλωτών ενώ παράλληλα διατηρεί τις παραδοσιακές αξίες και την υψηλή ποιότητα που έχουν προσδιορίσει τα εμπορικά της σήματα. Αυτό συμπεριλαμβάνει καινοτόμες συνεργασίας όπως εκείνη με τη διάσημη τραγουδίστρια Ριάνα, για τα πρότζεκτ Fenty Beauty και Fenty Fashion House, αλλά και τα πρόσφατα ντιλ όπως η απόκτηση της Belmond που διαχειρίζεται ξενοδοχεία πολυτελείας, τρένα ακόμα και σαφάρι. «Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι η επιτυχία προέρχεται από τη συνύπαρξη δυο αντιφατικών πνευμάτων: το όραμα του καλλιτέχνη και τη λογική του παγκόσμιου μάρκετινγκ» είχε δηλώσει ο ίδιος στο Forbes το 1997. «Είναι μια ιδιαίτερα πολύπλοκη διαδικασία».

«Οι αγοροπωλησίες, οι εξαγορές είναι πραγματικά συναρπαστικές. Ειδικά με μαγεύει η στιγμή που ετοιμάζεσαι να κάνεις ένα deal, το οποίο δεν ξέρεις αν θα σου βγει ή όχι. Και μετά είναι οι περιπτώσεις εκείνες που μία συμφωνία αποκτά δική της ζωή και οντότητα και εξελίσσεται πολύ περισσότερο απ’ όσο φανταζόσουν και εσύ ο ίδιος. Όταν αγόρασα τη Louis Vuitton ακόμα και στενοί συνεργάτες μου έλεγαν μα είναι ήδη τόσο μεγάλος οίκος. Πόσο περισσότερο μπορείς να τον αναπτύξεις;». Και, όμως, λατρεύω να παντρεύω την παράδοση, το κλασικό δηλαδή με το μοντέρνο. Αυτό το κάνω με τη συμβολή της νέας γενιάς, με τη φρέσκια οπτική».

Η ηλικία πάντως δεν φαίνεται ότι έχει επηρεάσει τη διάθεσή του για να κερδίζει, λένε οι Financial Times και υπογραμμίζουν ότι ο 70χρονος άνδρας έχει μια ανάγκη να αποκτά όμορφα brands και να μετατρέπει τη δημιουργικότητά τους σε κέρδη. «Πάντα μου άρεσε να είμαι πρώτος. Δεν τα κατάφερα στο πιάνο, δεν τα κατάφερα στο τένις. Θεωρώ ότι η επιτυχία θα έρθει σε εκείνο το σημείο όπου οι ομάδες μου, ο όμιλός μου θα είναι του νούμερο ένα στον κόσμο» τονίζει και προσθέτει χωρίς ειρωνεία «Είμαστε ακόμα μικροί. Μόλις αρχίζουμε και είναι πολύ διασκεδαστικό. Είμαστε πρώτοι, αλλά μπορούμε να προχωρήσουμε περισσότερο».

Ο ίδιος ζει με τη γυναίκα του σε μια ακριβή περιοχή του Παρισιού και το σπίτι του «φιλοξενεί» πίνακες κορυφαίων ζωγράφων, όπως του Πικάσο και του Γουόρχολ. Ο Γάλλος επιχειρηματίας έχει βρει θέση στις εταιρείες του για όλα τα μέλη της οικογένειάς του. Τα τέσσερα από τα πέντε παιδιά του καθώς και συγγενείς της ευρύτερης οικογένειας εργάζονται σε θέσεις ισχύος σε καταστήματά του ανά τον κόσμο, σύμφωνα με τους New York Times. Του αρέσει να διαφυλάσσει την προσωπική του ζωή από τα περίεργα βλέμματα και όπως κάποιοι αναφέρουν του αρέσει να ταξιδεύει και στο Αιγαίο, το οποίο διασχίζει με το υπέροχο γιοτ του AMADEUS.

Πηγή: newsbeast.gr