ΜΠΗΚΑΜΕ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟ ARISTOTLE’S CIGAR LOUNGE ΤΟΥ ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Ένα πριβέ cigar lounge με θέα το Σαρωνικό που κλείνει το μάτι στη χρυσή εποχή του Αστέρα και τον πιο ξεχωριστό θαμώνα του, το μεγάλο Έλληνα εφοπλιστή και απόλυτο connoisseur επί του θέματος, τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Για τον αναγεννημένο Αστέρα της Βουλιαγμένης, έχουμε καταθέσει τον ενθουσιασμό μας και σε άλλα κείμενα τα οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ. Αυτή τη φορά, όμως, επισκεπτόμαστε το υπερπολυτελές θέρετρο με τη βαριά ιστορία για να μπούμε στον πριβέ χώρο του Aristotle’s Cigar Lounge που βρίσκεται δίπλα από το μπαρ Astro, στην άκρη του γεμάτου άνθη lobby του ξενοδοχείου Αρίων.

Ανοίγοντας την πόρτα από γυαλί και ξύλο που χωρίζει το πριβέ lounge από το λόμπι, πριν καν το βλέμμα μου προλάβει να ταξιδέψει, αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι το πάτωμα που αισθάνομαι κάτω από τις σόλες των παπουτσιών μου! Πολυτελές, πορώδες γκρι μάρμαρο με λευκά νερά και πάνω του στρωμένο ένα «ανάγλυφο» χαλί με ανισόμηκες πέλος στις ίδιες αποχρώσεις. Νιώθω ότι πατάω σε φυσικό έδαφος, κάτι που με κάνει να αισθάνομαι ότι βρίσκομαι σε ανοιχτό χώρο.

Eντύπωση προκαλεί το πάτωμα. Πολυτελές, πορώδες γκρι μάρμαρο με λευκά νερά και πάνω του στρωμένο ένα «ανάγλυφο» χαλί με ανισόμηκες πέλος στις ίδιες αποχρώσεις. 

Έργα τέχνης στους τοίχους, αναπαυτικές πολυθρόνες από ύφασμα και δέρμα, καναπέδες και μικρά τραπεζάκια συνθέτουν το τέλειο ιδιωτικό σκηνικό του ζεστού χώρου, ο οποίος λειτουργεί κάθε μέρα από τις πέντε το απόγευμα μέχρι τις δύο μετά τα μεσάνυχτα. Εκεί μπορεί κάποιος να αφεθεί στην απόλαυση ενός πούρου υπό τη συνοδεία ενός πολυτελούς αποστάγματος σε κρυστάλλινο ποτήρι ή ενός παιχνιδιάρικου κοκτέιλ από το παρακείμενο μπαρ Astro.

Η τεράστια τζαμαρία παρέχει απρόσκοπτη θέα στο Σαρωνικό κόλπο και οδηγεί σε πριβέ βεράντα με ξύλινα έπιπλα και γκρι πλεκτά σκαμπό. Στον εξωτερικό χώρο, η εμπειρία παίρνει νέα τροπή από την άμεση επαφή με τη θαλασσινή αύρα και τους ήχους από τον παφλασμό των κυμάτων. Ο χώρος, μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά μέχρι εξήντα περίπου άτομα και τις ώρες που δεν είναι ανοιχτός για το κοινό, όπως με ενημερώνει η Έλια Κεντρωτά, διευθύντρια δημοσίων σχέσεων της Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, θα φιλοξενεί events που απευθύνονται στους σύγχρονους μπον βιβέρ.

Η πριβέ βεράντα. 

Έναν από τους τοίχους καταλαμβάνουν οι βιτρίνες-υγραντήρες με τα σπάνια αποστάγματα και τα προσεκτικά επιλεγμένα πούρα. Πριν το μάτι μου προλάβει να δει οτιδήποτε άλλο, πέφτει πάνω σε μια φιάλη από κρύσταλλο Baccarat. Ναι, μέσα σε μια από τις βιτρίνες βρίσκεται το περίφημο Louis XIII του οίκου Rémy Martin ο οποίος παράγει τα φημισμένα Champagne Cognac εδώ και 280 χρόνια. To θρυλικό κονιάκ του «Λουδοβίκου του Δέκατου Τρίτου» με την τετραψήφια τιμή ανά μπουκάλι είναι εκεί με το γλυκό χαρακτήρα από νότες ξηρών καρπών, εσπεριδοειδών και δέρματος. Όνειρο!

Εξαιρετικά αποστάγματα, φίνα ουίσκι, σπάνιες γεύσεις. 

Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει και στο single malt σκωτσέζικο ουίσκι Macallan Reflexion, δημιουργημένο από τον μάστερ του είδους Bob Dalgarno. Στις υπόλοιπες ετικέτες premium αποσταγμάτων θα βρείτε το John Walker & Sons King George V, το Dalmore Cigar Malt, το πλούσιο και φρουτώδες Metaxa Angels Treasure και τα Balvenie 21, Glenlivet 18 και Royale Salute 21 years old.

Διαβάστε περισσότερα στο Andro.gr

10
10