ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η πολιτική και τεχνοκρατική επάρκεια του Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνδυασμό με την εμπειρία που διαθέτει και την διάθεση που έχει τον καθιστούν πρωθυπουργό όλων των Ελλήνων χωρίς εξαιρέσεις. Ο πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα της 84ης Δ.Ε.Θ. κατέστησε σαφές ότι όλοι μαζί πρέπει να προχωρήσουμε ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας και έκανε σαφές για άλλη μία φορά ότι ”Χωρίς ισχυρή ανάπτυξη δεν υπάρχει προοπτική και ελπίδα”.

Ο νέος επενδυτικός νόμος που θέλει να φέρει η κυβέρνηση σε ψήφιση έχει συγκεκριμένες αναφορές στα νέα έργα που πρέπει να γίνουν, όπως Ελληνικό, Σκουριές, Ναυπηγεία, Αφάντου, Κασσιόπη κτλ αλλάζοντας την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.Φυσικά κρίνεται απαραίτητη η συμμετοχή των εργαζομένων.

Στην προκειμένη περίπτωση αποδέκτες είναι αυτοί που επιθυμούν να προσφέρουν και δεν ανήκουν σε κανένα πολιτικό στρατόπεδο.Μην ξεχνάτε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση κουρελού δεν προχώρησε σε καμία επένδυση, διέλυσε την παιδεία, έβγαλε τους αναρχικούς και τους εγκληματίες, πούλησε την Μακεδονία και έβαλε δυσβάσταχτους φόρους στο κοινωνικό σύνολο. Και φυσικά τα υπερπλεονάσματα. Ο πρωθυπουργός ήταν συγκροτημένος, μετρημένος και πολύ σοβαρός στις εξαγγελίες του. Σε αυτά δηλαδή που είχε τονίσει και προεκλογικά. Με αλλεπάλληλες αναφορές στην μείωση της φορολογίας, κάνοντας συστάσεις στην αντιπολίτευση να περιμένει λίγο, για να δει αποτελέσματα.

Κλείνοντας την ομιλία του ανάγνωσε δύο αποστροφές του εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου. Φυσικά έκανε και τον σχετικό απολογισμό, για τους δύο μήνες που είναι στην εξουσία.Η χώρα έχει αλλάξει σελίδα και αυτό φαίνεται από την προσέλκυση επενδυτών, από την ψήφιση των νόμων αλλά και την πτώση των επιτοκίων στις διεθνείς αγορές που αφορούν την Ελλάδα.

10
10