Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

Η Ελλάδα αναμφισβήτητα είναι από τα πιο σημαντικά και ισχυρά ναυτικά κράτη στον κόσμο, αφού η εμπορική ναυτιλία, σε συνδυασμό με τον τουρισμό, αποτελούν τους πυλώνες της εθνικής οικονομίας. Επί σειρά ετών, ο ελληνόκτητος στόλος κατέχει την πρώτη θέση παγκοσμίως, με 4.161 πλοία, ενώ οι συμφωνίες που έχουν επιτύχει οι Έλληνες εφοπλιστές τα τελευταία χρόνια, είναι εξίσου σημαντικές τόσο για αυτούς όσο και για την πατρίδα μας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε την συμβολή τους, στα χρόνια της κρίσης αλλά και τις σημαντικές πρωτοβουλίες που πήραν μέσω αντιδράσεων. Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν βοήθησε καθόλου την ανάπτυξη της ελληνικής ναυτιλίας γιατί δεν την ενδιέφερε.

Σήμερα ο νέος υπουργός ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, δηλώνει αισιόδοξος και με πολύ διάθεση για δουλειά, αφού ο φάκελος που παρέλαβε από τον Πρωθυπουργό, περιλαμβάνει την ενίσχυση της ναυτιλίας, την ειδική μέριμνα και φυσικά την αξιοποίηση των αναπτυξιακών προοπτικών των νησιών.

Τόνισε στα στελέχη του, ότι θα δοθεί υψηλή προτεραιότητα στην διαμόρφωση ενός φιλικότερου νομοθετικού και φορολογιακού πλαισίου, έτσι ώστε να προσελκυστούν νέες επενδύσεις και να διευκολυνθεί η εγκατάσταση ξένων ναυτιλιακών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών δηλώνει παρών σε κάθε κάλεσμα αλλά και σε κάθε πρόκληση. Μπορεί οι συνθήκες και τα δεδομένα να δείχνουν σημάδια προόδου και επιπλέον ανάκαμψης αλλά η εμπειρία τους, καθιστά σαφές ότι για πολλά ακόμη χρόνια θα είναι η ισχυρότερη του κόσμου.

Δεν πρέπει επ’ ουδενί να ξεχνάμε το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος αλλά και όλους, εκείνους του φορείς που συνέβαλαν σε αυτό το καθεστώς καθιέρωσης και ανάπτυξης.
Οι παραδοσιακές ναυτιλιακές οικογένειες που είναι αξιοσημείωτες για τον μεγάλο πλούτο και την επιρροή τους στην διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία έχουν βάλει τις βάσεις για το σημερινή κατάσταση.

Ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στο έργο του Γιάννη Πλακιωτάκη!

ΠΗΓΕΣ:

Wikipedia

Η Καθημερινή

nee.gr

nautilia.gr

10
10