ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η κυριαρχία της ελληνόκτητης ναυτιλίας σε παγκόσµιο επίπεδο παραµένει αδιαµφισβήτητη ακόµη και στα χρόνια της διεθνούς κρίσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος» η δύναµη του ελληνόκτητου στόλου από πέρυσι έχει σπάσει το φράγµα των 5.000 πλοίων, φτάνοντας φέτος τα 5.211 πλοία συνολικής χωρητικότητας 195,9 εκατοµµυρίων τόνων και παραµένοντας στην πρώτη θέση.

Στην κορυφή των Ελλήνων πλοιοκτητών βρίσκεται ο Γιάννης Αγγελικούσης µε βάση τη χωρητικότητα των 137 πλοίων του, που ανέρχεται στα 26 εκατοµµύρια τόνους. Aκολουθούν ο Γιώργος Οικονόµου µε 14,7 εκατοµµύρια τόνους, η Αγγελική Φράγκου µε 14,3 εκατοµµύρια, ο Γιώργος Προκοπίου µε 13,9 εκατοµµύρια και ο όµιλος Τσάκου µε 9,27 εκατοµµύρια, µε τον Ανδρέα Μαρτίνο της Thenamaris να ακολουθεί βραχεία κεφαλή µε 9,25 εκατοµµύρια.

Ο Πέτρος Παππάς βρίσκεται στην 7η θέση και ακολουθούν ο Ντίνος Μαρτίνος, ο ∆ιαµαντής ∆ιαµαντίδης και η Αννα Αγγελικούση, αδελφή του Γιάννη Αγγελικούση. Με βάση τον αριθµό των πλοίων, όµως, πρώτη είναι η Αγγελική Φράγκου µε 146 πλοία.

Ακολουθούν ο Γιάννης Αγγελικούσης µε 137 πλοία, ο Γιώργος Οικονόµου µε 115, ο Γιώργος Προκοπίου µε 112 και την πεντάδα κλείνει ο όµιλος Τσάκου µε 90 πλοία, όσα και ο Ανδρέας Μαρτίνος.

Ο Πέτρος Παππάς έχει 78, η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου 71, ο Ντίνος Μαρτίνος 65 και ο Συµεών Παληός 62. Τα στοιχεία προέρχονται από τον βρετανικό ναυλοµεσιτικό οίκο Clarkson’s.

Πηγή: koolnews.gr